Bruisende klezmer, swingende Balkanritmes, intieme Sefardische liederen, klassieke muziek en meer.

Vanaf zijn 12e leert Gottfrid klarinet spelen en krijgt hij zijn eerste klassieke muzieklessen. Na de middelbare school blijft zijn blaasinstrument een paar jaar in de koffer en komt er pas weer uit, wanneer hij gevraagd wordt mee te spelen in de begeleidingsband van een volksdansgroep.

Niet lang daarna maakt hij kennis met joodse klezmermuziek waardoor hij een nieuwe muzikale uitdaging vindt. Met als gevolg dat hij in 1994 klezmerband Mazzeltov opricht. Eerst nog als hobbybandje, maar al snel zo succesvol dat ze voor uitverkochte theaterzalen spelen. In 1998 start hij trio Vilde Katshke/ Wilde Eend op om zijn liefde voor klezmermuziek te combineren met joodse volksverhalen.

Van 1999 - 2001 studeert hij aan de DJAM, een deeltijdopleiding Lichte Muziek & Jazz te Amsterdam, waardoor Gottfrid zich steeds meer op improvisatie en muzikale kruisbestuivingen stort.

In 2008 begint hij Kasha Nasha, een band die Balkanmuziek mixt met jazz, pop en rock, deels met akoestische en deels met elektrische instrumenten. Met Kasha Nasha staat hij op allerlei grote muziekfestivals zoals Music Meeting (Nijmegen), Festival Mundial en Gipsy Festival (Tilburg), De Parade (Rotterdam en Utrecht) en Zwarte Cross (Achterhoek).

Van 2014 - 2017 speelt hij vier seizoenen als muzikant bij Theater Nomade waarvoor hij ook de muziek uitzoekt. Voor ‘Anthony Fokker’ is dat klassieke en lichte muziek uit de jaren ’20 en ’30. Daarnaast zorgt hij als Gerauschmacher voor geluidseffecten bij de zwijgende filmbeelden van Fokker. In de voorstelling ‘1914 - 1918, achter de Hollandse Waterlinie’ wordt louter klassieke muziek gespeeld uit de tijd rond de Eerste Wereldoorlog.

In 2018/2019 geeft Gottfrid muzikale adviezen en coaching t.b.v. de voorstelling ‘Ghetto’ van het Utrechtse theatergezelschap Roerend Goed en muziekgroep Lahaka.

Van 2018 - 2020 speelt hij, samen met drie gerenommeerde muzikanten, Sefardische en Arabo-Andalusische muziek in het project 'Alhambra Revisited' dat hij zelf initieerde. 

Wat anderen zeggen :

“Vrolijk, virtuoos én verstillend.”