Honderden vertelconcerten voor een enthousiast publiek. Hun muziek raakt een snaar.

Trio Wilde Eend

Trio Wilde Eend - ook bekend onder de Jiddische naam Vilde Katshke - brengt een frisse mix van muziek en verhalen uit Oost Europa en verder. Het trio speelt niet alleen joodse klezmer, Balkan- en zigeuner muziek, maar ook melodieën uit o.a. Rusland en Armenië. Eigen composities en spannende improvisaties geven hun muziek nog meer kleur.

Trio Wilde Eend wordt in 1998 opgericht door Gottfrid van Eck om zijn liefde voor joodse verhalen en muziek uit Oost Europa te combineren. Het trio verzorgde sindsdien vele honderden vertelconcerten voor een enthousiast publiek. Gottfrid vertelt, speelt (bas)klarinet en krijgt muzikaal tegenspel van Tessa Zoutendijk (of Jiska ter Bals) op viool en Juul Beerda op accordeon. Tezamen bieden ze muzikaal kunst- en vliegwerk.

Trio Wilde Eend presenteert (vertel)concerten op uiteenlopende muziekpodia, in theaters, kerken en synagogen, voor culturele verenigingen, zorg- en onderwijsinstellingen. Maar ze zijn ook een graag geziene gast op festivals en allerlei feestelijke gelegenheden. Hun muziek raakt een snaar; ze is plezier om bij te huilen en verdriet om op te dansen!

Wat anderen zeggen :

“Hun joodse muziek raakt een snaar. Ze is plezier om bij te huilen, verdriet om op te dansen.”