“Jullie muziek en verhaal sleepten me helemaal mee. Ik was aangenaam verrast.”

Een van Gottfrid’s specialiteiten is de combinatie van verhalen en muziek waarbij hij een of meer muzikanten meeneemt die zijn verhalen met muziek omlijsten. Daarbij speelt hij regelmatig zelf mee op klarinet, basklarinet, sopraansax en birbyne (volksklarinet uit Litouwen).

Trio Wilde Eend

Met trio Wilde Eend geeft hij avondvullende vertelconcerten in kerken, synagogen, theaters, buurtcentra, zorg- en onderwijsinstellingen. Daarnaast ook tijdens privéfeesten zoals verjaardagen en jubilea. Er zijn verschillende kant-en-klare muzikale vertelprogramma’s in de aanbieding. Voor een overzicht met de nieuwste programma’s, vraag een digitale brochure aan via de contactpagina op de website.

Enkele mogelijkheden:

  • De poppenspeler van Warschau (theatraal verhaal over WO 2)
  • Lechajim - op het leven! (verhalen en muziek rond Joodse feesten)
  • De roepstem van het paradijs (Chassidische verhalen en prenten van Hendrik Werkman)
  • Oostenwind (verhalen over de kracht van muziek)

Alhambra Revisited

Met hulp van beelden, muziek en verhalen brengen we een bezoek aan het Alhambra in Granada. Deze Andalusische paleisstad staat symbool voor de drie culturen en religies die in Middeleeuws Spanje op elkaar botsen: jodendom, christendom en islam. Ze leveren niet alleen strijd, maar ontdekken ook elkaars wijsheid en culturele rijkdom. Poëzie, verhalen en muziek spelen een belangrijke rol als bindmiddel.

Gottfrid van Eck zal enkele fascinerende verhalen over Alhambra vertellen. Muzikanten uit drie verschillende culturen zullen het muzikale hofleven tevoorschijn spelen. In dit gezelschap werkt de kleurrijke zangeres Rolinha Kross samen met de veelzijdige violiste Monique Lansdorp en de Arabische luitvirtuoos Haytham Safia. Regelmatig voegt Gottfrid van Eck zich bij hen op klarinet. Gevieren rijgen ze een aantal muzikale pareltjes uit Arabo-Andalusische, Sefardisch-joodse en andere oriëntaalse tradities aan elkaar.

Voor info en boekingen