De Grote Griekse Mythen Show

Verhalen vol ontembare passie en heimelijk overspel. Vol bitter verraad en zoete wraak. Vol hemelhoog succes en helse vernedering. Denk je aan Game of Thrones? GTST? Kinderspel!

Het zijn de aloude Grieken met hun mythen waarin mensen zich goden wanen en goden net mensen zijn. Hoe zat het ook alweer met die Tantaluskwelling? En waarom heeft Argus zijn ogen niet in zijn zak? Komt er ooit een einde aan de arbeid van Sisyphus?

Wil je weten hoe je van je narcisme, je Oedipous-complex of je arachnofobie afkomt? Komt het nog komt met die pijnlijke achillespees? Achter elke kwaal zit een Grieks verhaal.

Heb je liever een Griekse surprise? We kunnen een Trojaans paard binnenhalen. Of openen we de doos van Pandora?

Het een democratische voorstelling. Stem op jouw favoriete mythe. Wil je een romantische vertelling of de gruwelijke variant? Het lange verhaal of de turbo-versie? En komen we er samen niet uit, dan biedt het orakel van Delphi uitkomst. Of anders het rad van Vrouwe Fortuna. Dompel je onder in het frisse bad der Griekse Oudheid tijdens de Grote Griekse Mythen Show

Paul Groos en Gottfrid van Eck zijn professionele verhalenvertellers. Afgestudeerd als resp. classicus en theoloog kennen ze hun klassieken. Ze schoolden zich in de theatrale vertelkunst en speelden talloze voorstellingen. Met geluidseffecten, interactieve elementen en ludieke vondsten brengen ze hun klassieke verhalenarsenaal tot leven.

Deze voorstelling is geschikt voor middelbare scholen, diverse culturele podia en festivals. Beschikbaar vanaf april 2020.