Skip to content

De Grote Griekse Mythen Show

Verhalen vol ontembare passie en heimelijk overspel. Vol slinks verraad en dodelijk geweld. Vol hemelhoog succes en helse vernedering.

Game of Thrones? GTST? Kinderspel!

Het zijn de aloude Grieken met hun mythen waarin goden net mensen zijn en mensen zich goden wanen. Tijdloze verhalen. Iedereen heeft wel eens gehoord van een Tantaluskwelling. Maar hoe zat dat nou precies met zijn brute, kannibalistische verhaal? En waarom heeft Argus zijn ogen niet in zijn zak? Komt er ooit een einde aan de arbeid van Sisyphus?

Bij de Grote Griekse Mythen Show hoor je het allemaal!

Wil je weten hoe je van je narcisme, je oedipouscomplex of je arachnofobie afkomt? Of het nog goed komt met die pijnlijke achillespees? Achter elke kwaal zit een verhaal. Luister naar het geweld van de Titanenstrijd, het lawaai van de Sirenen of de zoetgevooisde fluit van Pan.

Halen we een Trojaans paard binnen of openen we de doos van Pandora? Dat beslis je zelf, want zoals het ware Grieken betaamt, is het een democratische voorstelling. Wil je de romantische of de gruwelijke variant horen? Het lange verhaal of de turbo-versie? En anders biedt het orakel van Delphi of het rad van Fortuna wel uitkomst. Dompel je onder in het frisse bad der Griekse Oudheid!

Paul Groos en Gottfrid van Eck zijn twee professionele verhalenvertellers. Ze zijn ooit afgestudeerd als respectievelijk classicus en theoloog en kennen hun klassieken. Maar ze schoolden zich ook in de theatrale vertelkunst. Met geluidseffecten, visuele vondsten en ludieke verkleedpartijtjes brengen ze hun klassieke verhalenarsenaal tot leven.

Deze voorstelling is geschikt voor middelbare scholen, diverse culturele podia en festivals. Beschikbaar vanaf april 2020.

Scroll To Top