De koe die naar de hemel vloog

Begin september 2023 is dit nieuwe boek van Gottfrid van Eck uitgekomen bij uitgeverij Skandalon.

 

Koeien die naar de hemel varen, dansende rabbi’s en hoopvolle dieven. In deze bundel staan klassieke vertellingen vol joodse wijsheid, hoe dwaas soms ook. De verhalen gaan over verheven en alledaagse kwesties, over thema’s die ons allemaal bezighouden: rijkdom en armoede, barmhartigheid en onrecht, vreugde en verdriet. Serieus en tegelijkertijd met joodse gein stemmen de vertellingen tot nadenken, geven ze een kijkje in de mens die bol staat van tegenstrijdigheden.

De honderdtwintig vertellingen in deze bundel zijn veelal niet eerder in het Nederlands verschenen. De meeste wortelen in de Oost-Europese ofwel jiddisje traditie. Gottfrid van Eck heeft deze staaltjes joodse wijsheid liefdevol vertaald en van een fijnzinnige toelichting voorzien.

 

Gottfrid van Eck is opgeleid als theoloog en inmiddels zo’n drie decennia actief als verhalenverteller en muzikant. Eerder publiceerde hij een drietal joodse verzamelbundels waarvan ‘Bidden met de benen’ de bekendste is. Met zijn trio Wilde Eend presenteert hij deze verhalen in een speelse combinatie met jiddisje muziek.

 

Winkelprijs: € 27,99. Te bestellen via Uitgeverij Skandalon of via info@wilde-eendproducties.nl (á € 27 incl. portokosten).

Meer informatie over Uitgeverij Skandalon en het boek: www.skandalon.nl/koe